Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία

Οι υγειονομικοί της Σάμου θα συμμετέχουν στην Γενική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν από κοινού ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου, προκειμένου να διαδηλώσουν για την εντατικοποίηση της δουλειάς τους, όπως σημειώνουν, για τους πετσοκομμένους μισθούς τους και την εργασιακή ομηρία δεκάδων συναδέλφων τους.

Σε σχετική ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τους γιατρούς αναφέρονται στα αιτήματα τους που είναι μεταξύ άλλων:: Η άμεση επίλυση της κάλυψης των ΤΕΠ του Γ.Ν. Σάμου, καθώς και η άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων ιατρών για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη παιδιατρική, τη ΜΕΘ και ενίσχυση όλων των τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό.

Οι υγειονομικοί της Σάμου θα συμμετέχουν στην Γενική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, όπου με δεκάδες χιλιάδες συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα θα απαιτήσουν:

► Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.

► Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

► Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών).

► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

► Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και πρόληψης.

Πηγή: Ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ