Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΤΕΧΑΝ και Σύλλογος Ολυμπιονικών μαζί για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση νέων

Εκπρόσωποι της ΤΕΧΑΝ επισκέφθηκαν σχολεία της Αττικής με τον Πύρρο Δήμα και την Βούλα Ζυγούρη

Τη σημασία της ανακύκλωσηςως αναπόσπαστου πυλώνα για την προστασία του περιβάλλοντοςκαι τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανέδειξαν στελέχη της ΤΕΧΑΝ μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Άρσης Βαρών,κ. Πύρρο Δήμα, αλλά και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κα Βούλα Ζυγούρη, σε ενημερωτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Αττικής. Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιεί η εταιρεία μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Ειδικότερα, ο κ. Πύρρος Δήμας, παρουσία 150 μαθητών του 1ου Λυκείου στο Γαλάτσι, ανέδειξε τις αξίες του αθλητισμού και πώς δένουν με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της ανακύκλωσης. «Η σχέση του αθλητισμού με το φυσικό περιβάλλον είναι αμφίδρομη και για αυτό η προστασία του και η διατήρηση των φυσικών πόρων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε αθλητή. Όπως μέσα από τον αθλητισμό ενθαρρύνεται η ομαδικότητα και η συνεργασία, έτσι και μέσα από τον διαγωνισμό που υλοποιεί η ΤΕΧΑΝ,  σας δίνεται η δυνατότητα  να ενημερωθείτε για την περιβαλλοντική διαχείριση και την κυκλική οικονομία, βάζοντας καθένας το λιθαράκι του για την ευημερία του πλανήτη»,δήλωσε σχετικά.

3._eikona_boyla_zygoyri_me_mathites.jpg

Αντίστοιχα, η κυρία Ζυγούρη αναφέρθηκε στο κοινό όραμα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με την ΤΕΧΑΝ, που είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων και ιδιαίτερατων νέων ανθρώπων, καθώς και η ευαισθητοποίηση για ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου χαρά να πραγματοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες γύρω από κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αναλάβουν δράση και να εκπαιδευτούν σχετικάμε τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον Διαγωνισμό θα είναι παραπάνω από τα αναμενόμενα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ, κ. Απόστολος Μούργος υπογράμμισε: «Στην ΤΕΧΑΝ, αναγνωρίζουμε την ανάγκη για δράση και εκπαίδευση στον τομέα της ανακύκλωσης για αυτό και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνία συνολικότερα. Η συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε κοινούς στόχους. Μέσω της εκπαίδευσης και της ενεργής συμμετοχής των νέων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, δημιουργούμε μια κουλτούρα βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μέχρι τώρα η συμμετοχή των μαθητών είναι πραγματικά εντυπωσιακήσε όλη την Αττική, κάτι που μας δίνει ώθηση και για άλλες ακόμα μεγαλύτερες ενέργειες στο μέλλον».

Ο κ. Αδάμ Αδαμόπουλος Διευθυντής του 1ου Λυκείου Γαλατσίου, πρόσθεσε:«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας να μάθουν και να εμπνευστούν από το παράδειγμα του κ. Δήμα και να αναπτύξουν πιο συνειδητές πρακτικές για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος». Επιπλέον, ο κ. Βασίλειος Σαλεβουράκης Διευθυντήςστο 2ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών ανέφερε ότι η σημερινή επίσκεψη έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος συμβαδίζουν με τις αρχές και τις αξίες που ενσωματώνει ο αθλητισμός. «Είναι βέβαιο ότι με τη συμμετοχή τους στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, δεν διεκδικούν μόνο πλούσια δώρα αλλά αποκομίζουν οφέλη που θα τους συνοδεύουν στην καθημερινότητά τους», συμπλήρωσε σχετικά.

Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν και άλλες ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της Αττικής, με στόχο να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι μαθητές για τις δράσεις της ΤΕΧΑΝ.

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό:

Ο Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, θαδιαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου και τα τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μοναδικά δώρα – έπαθλα, όπως ένα ταξίδι 5 ημερών σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της ΤΕΧΑΝ, που έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, καθώς επίσης την έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνίας. Σε αυτό το πνεύμα, η εταιρεία έχει αναπτύξει και το πρώτο παγκοσμίως ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών και δημοτών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας.

1._eikona_pyrros_dimas_se_polykentro.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη