Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαρία Καρυστιανού: Το «ευχαριστώ» για τις πάνω από 500.000 υπογραφές για τα Τέμπη

Συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών για το για άρση της ασυλίας πολιτικών προσώπων

Ξεπεράστηκε ο στόχος για συγκέντρωση άνω των 500.000 υπογραφών με σκοπό το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας προσώπων με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών. Ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά πριν από λίγη ώρα είχε φτάσει στις 634.028 με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς. Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων - Πληγέντων Τεμπών και μητέρα της Μάρθης που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού, που συγκλόνισε με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά και με όσα είπε στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε με αφορμή την συλλογή περισσότερων από 500.000 υπογραφών:

«Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από εμάς.

Επειδή κάποιοι απαξιώνουν την δύναμη της κοινωνίας.

Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα σου.

Επειδή, πιστεύουν ότι εμείς πρέπει να πονάμε βουβά.

Το αρθ.73 παρ. 6 δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000.


Εμείς όμως το ξεπεράσαμε αυτό το «εμπόδιο» και συνεχίζουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο (αρθ.73,Παρ. 6), οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα ο οποίος οφείλει αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση.

Σε μια δημοκρατική χώρα ,η Βουλή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την επιθυμία των πολιτών. Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου.

Θα είναι λοιπόν σαφές το αίτημα και πολύ ενδιαφέρουσα η αντιμετώπιση του εν λόγω ψηφίσματος και για μας θα είναι πολύ σημαντική η μέρα που οι εκπρόσωποι μας θα έχουν στα χέρια τους μια τόσο δυνατή κίνηση της κοινωνίας».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους