Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγρότες: Αποκλιμάκωση στη Βόρεια Ελλάδα – Παραμένουν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί

Ζητούν νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία προσδιορίζεται για μετά τις 10 Μαρτίου

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τέλος του αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και τη διαμαρτυρία και των μελισσοκόμων οι αγρότες δεν έχουν κοινή γραμμή μετά τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα μπλόκα. Οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία προσδιορίζεται, όπως ανέφεραν, για μετά τις 10 Μαρτίου.

Μετά το μπλόκο του Πλατύκαμπου που αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας κάτι περισσότερο από την κυβέρνηση, και οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων, ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65. Μπλόκο το οποίο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα τρακτέρ. Στη Βόρεια Ελλάδα, οι αγρότες ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και είτε επιστρέφουν στα χωράφια τους, είτε συνεχίζουν με ολιγόωρους, συμβολικούς αποκλεισμούς.

«Ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή» διαμηνύουν οι αγρότες από τις Σέρρες «Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς» ήταν η σχετική δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλους Μαρινάκη.

Τη Δευτέρα, ημέρα της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε. Ε. για τη νέα ΚΑΠ, θα πραγματοποιήσουν, στις 6.30 το απόγευμα, οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη της Καρδίτσας.

Στο μεταξύ  οι μελισσοκόμοι που αποχώρησαν από την Αθήνα μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έθεσαν τα αιτήματά του για το κόστος παραγωγής, τις παράνομες ελληνοποιήσεις και την κλιματική κρίση που απειλεί το επάγγελμά τους. Ειδικότερα σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίστηκε κοινή ομάδα εργασίας για το ζήτημα, μεταξύ άλλων, των ελέγχων.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

• Καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων (Διοικητικά μέτρα και έλεγχοι στο εισαγόμενο μέλι.)

• Μείωση κόστους παραγωγής

• Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων

• Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών.

• Επιδότηση επικονίασης. Πλήρης ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.

• Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.

• Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ