Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται κακοκαιρία από τον Κόλπο του Λέοντος - Πότε θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

Μεταβολή του καιρού από Δευτέρα

Για κακοκαιρία που δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος και θα γίνει αισθητή στη χώρα μας από τη Δευτέρα έκανε λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του.

«To βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από αύριο δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος (#Fedra)  θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα , ενώ στη χώρα μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα  της Δευτέρας .

Η Κυριακή πάντως θα κυλήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά»,  ανέφερε σε ανάρτησή του εμφανίζοντας και σχετική εικόνα.

 

H πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η κακοκαιρία που αναμένεται στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα κορυφωθεί την Τρίτη που προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με την βόρεια και ανατολική νησιωτική Ελλάδα να έχει αυξημένες νεφώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και αργότερα στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ