Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πιερία – Ακινητοποιήθηκαν ΙΧ (VIDEO)

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και μηχανήματα έργου για τον απεγκλωβισμό τους

Προβλήματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μια περιοχή από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων. Με δυσκολίες λόγω της βροχόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου. 

Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια. Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Χωρίς προβλήματα πάντως γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην ΠΑΘΕ.

Δείτε video από την κακοκαιρία στην Πιερία:

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα έως τις μεσημβρινές ώρες λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν μέχρι το μεσημέρι τη Μακεδονία, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι σταδιακά θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς εως 18 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 εως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε λίγες βροχές στο Αιγαίο και το μεσημέρι τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη «σημασία της ιστορικής μνήμης σήμερα και στο...
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Δανιηλίδης: Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, συνεδριακό και εκθεσιακό στη Σίνδο
Τι συζήτησε αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την μετεγκατάσταση της Έκθεσης με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και μέλη της διοίκησης του δήμου
Δανιηλίδης: Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, συνεδριακό και εκθεσιακό στη Σίνδο
Συγκεντρώσεις στην Αυστραλία μετά το «κύμα» βίας κατά γυναικών
Οι διαδηλωτές επιθυμούν να κηρυχθεί η βία λόγω φύλου σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι για την καταπολέμησή...
Συγκεντρώσεις στην Αυστραλία μετά το «κύμα» βίας κατά γυναικών
Δίπλα στους άπορους η «Μασούτης» - Μοίρασαν 800 κιλά τρόφιμα ενόψει Πάσχα
Αντι-κρίση και Μασούτης χάρισαν χαμόγελα ενόψει Πάσχα - Ειδικότερα, διένειμαν 800 κιλά τροφίμων ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους συμπολίτες μας
Δίπλα στους άπορους η «Μασούτης» - Μοίρασαν 800 κιλά τρόφιμα ενόψει Πάσχα