Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά – Ζημιές σε κτίρια και ΙΧ (VIDEO)

Εξερράγη χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση – Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί

Έκρηξη βόμβας -χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση- σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Μάλιστα η έκρηξη έγινε αισθητή και σε άλλους όμορους δήμους προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει σε βενζινάδικο στην συμβολή της Ομηρικός Σκυλίτση και Πυθαγόρα, δίπλα σε ένα πάρκινγκ. Αποτέλεσμα της έκρηξης, ήταν η πρόκληση μεγάλων υλικών ζημιών στην επιχείρηση. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς όπως προαναφέρθηκε η βόμβα εξερράγη χωρίς προειδοποίηση.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους.

bomba_benzinadiko_peiraias_2.jpeg

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ερευνήσουν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας, αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο οι ζημιές είναι μεγάλες. Όπως μετέδωσε το Mega ευτυχώς δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αντλίες, ωστόσο σημαντικές ζημιές λόγω της σφοδρότητας της έκρηξης σημειώθηκαν -εκτός του βενζινάδικου- σε παρακείμενες πολυκατοικίες και σταθμευμένα ΙΧ.

 

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας άνδρας από την Τυνησία βρισκόταν δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο βενζινάδικο προκειμένου να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητό του. Μόλις βγήκε στον δρόμο σημειώθηκε η έκρηξη, γλιτώνοντας από καθαρή τύχη.

«Ακούω ένα θόρυβο και μύριζε το σπίτι μπαρούτι. Σπάσανε τα τζάμια, τα αυτοκίνητά μας έγιναν χάλια. Αλλού στοχεύανε, άλλοι την πληρώσανε. Είχαμε ακούσει και κάτι πυροβολισμούς πριν από κανέναν μήνα, αλλά δεν δώσαμε σημασία», είπε κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Mega.

Άλλος κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στην ΕΡΤ πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν γύρω στις 03: 20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».

bomba_benzinadiko_peiraias_3.jpg

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα, υπήρχε και ένα άτομο το οποίο λίγο πριν την έκρηξη βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο με το μηχανάκι του. Μόλις πριν είχε βάλει βενζίνη, είχε απομακρυνθεί, είχε βγει στον δρόμο για να φύγει και μόλις γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε πίσω, άκουσε την έκρηξη. Αν το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο την ώρα που έβαζε βενζίνη, θα υπήρχε ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Δείτε video με ρεπορτάζ από το σημείο:

Πηγές: iefimerida.gr, ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από γνωστό κλαμπ στην Αθήνα
Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται σκηνές πανικού έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι, όπου ο δράστης «κάρφωσε» τον 23χρονο στο λαιμό, σκοτώνοντάς τον
Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από γνωστό κλαμπ στην Αθήνα