Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Δημαρχείο Αθηνών «ντύθηκε» με την ροζ ελληνική σημαία της Γεωργίας Λαλέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την εικόνα της συμβολικής ροζ ελληνικής σημαίας φωτίστηκε το απόγευμα το δημαρχείο Αθήνας, ένα έργο της Γεωργίας Λαλέ που είχε απασχολήσει στα τέλη του 2023.

Η κίνηση αυτή που θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα γίνεται από τον δήμο Αθηναίων με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της Γεωργίας Λαλέ «Ροζ σημαία» εκτίθεντο στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, αλλά αποσύρθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών.

Με την έκθεσή της, η Ελληνίδα εικαστικός της «Ροζ Σημαίας», Γεωργία Λαλέ, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, μνημονεύει θύματα γυναικοκτονίας και τιμά ανθρώπους που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία.

«Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες». «Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους» είχαν αναφέρει σχετικά οι διοργανωτές της έκθεσης.

Δράσεις του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει δράσεις στην Τεχνόπολη με την εικαστικό Γεωργία Λαλέ. Με την performance της με τίτλο «ΑΔΥΤΟΝ», για την πραγματοποίηση της οποίας η καλλιτέχνιδα καλεί γυναίκες και θηλυκότητες να της δωρίσουν δικά τους σεντόνια που μπορούν να φέρουν μαζί τους, την ίδια ημέρα και κατά τη διάρκεια της δράσης, καθώς και με την τριήμερη εικαστική της έκθεση με τίτλο «Η Ενοχή της Γειτονιάς».

Η έκθεση «Η Ενοχή της Γειτονιάς», που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο της έργο «Σημαία», φτιαγμένο ειδικά για τη φετινή Διεθνή Ημέρα των Γυναικών.

Πηγή: Naftemporiki

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ