Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λαθραία καύσιμα: Ο «ιερέας», ο «μάγος» και οι συλλήψεις (VIDEO)

Οι κατηγορούμενοι, όπως αποκαλύπτεται, είχαν καταφέρει με προσμείξεις χημικών ουσιών να τροφοδοτούν πρατήρια υγρών καυσίμων

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εμπλοκή στην παρασκευή λαθραίων καυσίμων. Οι διάλογοι που αποκαλύπτονται είναι σοκαριστικοί και αποτυπώνουν τον τρόπο δράσης των μελών της σπείρας που κατάφερε να εξιχνιάσει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι κατηγορούμενοι, όπως αποκαλύπτεται, είχαν καταφέρει με προσμείξεις χημικών ουσιών να τροφοδοτούν πρατήρια υγρών καυσίμων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τα διαφυγόντα κέρδη στα ταμεία να γίνονται ζημιές και στους κινητήρες των αυοκινήτων λόγω της νόθευσης των καυίσμων.

Ακολουθούν μερικοί από τους διαλόγους που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN:

Έλα
Έλα αδερφέ.

Ρε φίλε ένα άσπρο μπουκάλι, ένα σκούρο μπουκάλι αυτό είναι διαλυτικό εδώ έγινε θέμα σου είπα μη μας γα… αυτοί τώρα ειδοποιούνε να βάλουνε βενζίνη μέσα. Δεν είναι τιμή για βενζίνη αυτό.

Ναι

Δεν θα πληρώσω εγώ τα σπασμένα να πάρεις τηλέφωνο να τον πεις να φύγει ως διαλυτικό 10 λεπτά κάτω.

Θα δούμε τώρα περίμενε.

Συνολικά η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 20 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ αναζητούνται 10 ακόμη.

Λειτουργούσαν τρεις ανεξάρτητες υπο-ομάδες και με χημικούς διαλύτες και παράνομο εργοστάσιο παραγωγής διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση τα νοθευμένα καύσιμα.

Εκατό, εκατόν είκοσι σε κάθε παλέτα λείπανε, κανονικά λείπανε γύρω, πάνω από πεντακόσια εξήντα.

Οκ.

Σε κάθε παλέτα εκατόν, εκατόν είκοσι και τα πέντε κυβικά που φύγανε Καλαμάτα, γα… ένα μαγαζί γιατί του είχαμε πει, ένα προς ένα δουλεύετε και όταν λέμε γα… το μαγαζί, άμα δεν είσαι εσύ και εγώ ζητάνε αυτόν που το έστειλε να γα… Και λέω πάει αυτός Θεσσαλονίκη είναι.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας 65χρονος με το προσωνύμιο «Ο Μάγος» ο οποίος ήταν ειδικός στις προσμείξεις των χημικών διαλυτών, ενώ ως αρχηγός φέρεται ένας άνδρας, που πριν από χρόνια εμφανιζόταν ως ιερέας στο εξωτερικό.

Πηγή: Newsbomb

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους