Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έπεσε F16 στη Χαλκιδική: Η ανακοίνωση για την πτήση που έκανε – Πώς σώθηκε ο πιλότος

Επρόκειτο για αεροσκάφος της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση

Εκπαιδευτική πτήση έκανε το αεροσκάφος F-16 το οποίο κατέπεσε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή νότια της Χαλκιδικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας. Ο πιλότος του αεροσκάφους είναι σώος καθώς κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτίναξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, ο πιλότος του F-16 φέρεται να αντιλήφθηκε εγκαίρως πρόβλημα και πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του. Έπεσε στη θάλασσα εντοπίσθηκε από τα πλωτά μέσα που κατέπλευσαν στην περιοχή και έχει περισυλλεγεί.

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή, αναμένεται να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, στην Αθήνα προκειμένου να γίνει πλήρης έλεγχος της κατάστασής του και να του παρασχεθεί η όποια αναγκαία βοήθεια και νοσηλεία. Το αεροσκάφος που πετούσε σε σχηματισμό στο πλαίσιο άσκησης μαζί με άλλα τρία μαχητικά ανήκει στην 110 Πτέρυγα Μάχης, με έδρα τη Λάρισα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει:

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του νερού είναι θέμα προτίμησης και όχι υγείας
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»
«Η επιθεώρηση του Στόλου που μόλις έλαβε χώρα, επ’ ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας, μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση» είπε
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»