Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέμπη: «Το μπάζωμα δεν είναι μύθος» - Καταθέτουν στοιχεία την Τετάρτη οι συγγενείς

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του περί μπαζώματος και μπάζων

Όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση του τόπου της τραγωδίας, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων παρουσιάστηκαν,  με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων των οικογενειών, και συζητήθηκαν  στη συνάντηση των συγγενών των θυμάτων, σήμερα στη Λάρισα.  

Όπως ανέφερε, ο Δημήτρης Πλακιάς, υπάρχει οπτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά ότι στο σημείο της σύγκρουσης, στις 4 τα ξημερώματα υπήρχε χορτάρι και στις 6.30 δεν υπήρχε πια, καθώς φορτηγά απομάκρυναν χώμα και άλλα υλικά.

Το οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα με 25 φορτηγά έχει εντοπιστεί και φυλάσσεται, ενώ αναμένεται με εντολή του ανακριτή να ληφθεί δείγμα και να ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Οι συγγενείς, την ερχόμενη Τετάρτη, θα καταθέσουν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία και αναμένεται να υποβάλλουν και ονομαστικές μηνύσεις κατά προσώπων απ όλες τις αρχές που διαχειρίστηκαν το δυστύχημα τις πρώτες ώρες και τις επόμενες μέρες.

Ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης, ανέφερε ότι εξαιτίας της φωτιάς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε από τα 57 θύματα, ενώ τα υπόλοιπα 30 απανθρακωμένα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση και στη συνέχεια κάηκαν.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του περί μπαζώματος και μπάζων.

Οι γονείς των θυμάτων αποφάσισαν, στη μνήμη των παιδιών τους, να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση σχολείου και έργα για καθαρό νερό για τα παιδιά στο Καμερούν.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης για Βαρτζόπουλο: Όσοι έχουμε αξίωμα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί
«Ο κ. Βαρτζόπουλος έκανε μια συζήτηση και μια ανάλυση με την επιστημονική του ιδιότητα ως ψυχίατρος» είπε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μαρινάκης για Βαρτζόπουλο: Όσοι έχουμε αξίωμα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού – Για 2 μέρες
Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος γιορτάζουν την Άνοιξη και το νέο κύκλο ζωής στο αμπέλι - Ξεναγήσεις, οινογευσίες, εκδηλώσεις και διάφορες προτάσεις
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού – Για 2 μέρες