Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γυναικοκτονία 28χρονης: Τα μόνα λόγια που είπε ο δράστης στην ΕΛΑΣ – Τα 4 ερωτήματα

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για σωματικές βλάβες και επίθεση – Τον είχε μηνύσει για βιασμό η 28χρονη

Αποφασισμένος να σκοτώσει ήταν ο 39χρονος δράστης που είχε στήσει καρτέρι στην 28χρονη Κυριακή λίγα μέτρα από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, κουβαλώντας μαζί του μαχαίρι, με το οποίο την έψαχνε προκειμένου να της κόψει το νήμα της ζωής. Ο 39χρονος είχε δώσει δείγματα κακοποιητικής συμπεριφοράς τουλάχιστον πέντε χρόνια τώρα, από το 2019 και έπειτα. Τότε είχε συλληφθεί για σωματικές βλάβες αλλά και για επίθεση εναντίον αστυνομικών.

Ακολούθησε η μήνυση της Κυριακής το 2020 που τον κατηγορούσε για βιασμό και σωματικές βλάβες, ωστόσο είχε πάρει πίσω τις κατηγορίες. Το ίδιο έτος συλλαμβάνεται ο 39χρονος και για μικροποσότητα ηρωίνης.

 

Η φράση που δείχνει σχεδιασμό

Ο δράστης, μάλιστα, φαίνεται πως το βράδυ της Δευτέρας είχε μελετήσει τις κινήσεις του και ήταν έτοιμος για τη σύλληψή του μετά τη γυναικοκτονία, καθώς το πρώτο πράγμα -και μοναδικό- που είπε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες μετά την αποτρόπαιη πράξη του και τον ελαφρύ αυτοτραυματισμό του ήταν να τον πάνε στο ψυχιατρείο, εκεί όπου είχε εκούσιους εγκλεισμούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κυρίως αυτό συνέβαινε λόγω της σχέσης που είχε με τα ναρκωτικά.

 

Τα ερωτήματα για τη γυναικοκτονία

Τα βασικά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν μετά τη δολοφονία της 28χρονης, και ενώ η κοπέλα είχε ζητήσει από το τμήμα Αγίων Αναργύρων συνοδεία ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, είναι τα εξής:

  • Έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε ώστε να προστατευτεί η 28χρονη;
  • Εκτιμήθηκε ο κίνδυνος που διέτρεχε η νεαρή κοπέλα;
  • Γιατί η 22χρονη αστυνομικός που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο ΑΤ δεν κάλεσε το 100 έτσι ώστε να ανοίξει κάρτα;
  • Γιατί η υποδιοικήτρια του τμήματος η οποία το μοιραίο βράδυ είχε υπηρεσία ως επόπτρια Δυτικής Αττικής δεν μετέφερε την 28χρονη στο σπίτι της, μιας και εκείνη την ώρα υπήρχε διαθέσιμο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.;

Σε αυτά τα βασικά αλλά και άλλα ερωτήματα καλείται να δώσει απαντήσεις η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Αντέδρασε με χρονοκαθυστέρηση ο φρουρός

Βασικό κομμάτι στην όλη υπόθεση είναι και η στάση του αστυνομικού που ήταν σκοπός, καθώς ο ίδιος, όπως προκύπτει, αντέδρασε με χρονοκαθυστέρηση, όταν πια η 28χρονη Κυριακή είχε σωριαστεί στο έδαφος. Από το σημείο όπου βρίσκεται το φυλάκιο υπάρχει οπτική επαφή σε μεγάλη ακτίνα και στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση η 28χρονη, όταν πετάχτηκε μπροστά της ο δολοφόνος της, από τον οποίο προσπάθησε να γλιτώσει.

Ήδη στο μικροσκόπιο των συναδέλφων του έχουν μπει και οι κάμερες που υπάρχουν στο τμήμα, δίνοντας και σαφείς απαντήσεις στην εσωτερική έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι ο φρουρός που ήταν βάρδια είχε φυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τον 48χρονο αρχιφύλακα ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης. Η Αστυνομία τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Αυτός προσέφυγε στο Εφετείο, όπου το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Ο ίδιος όμως είχε κάνει ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην Αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ