Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γυναίκα καταγγέλλει το μοιραίο ΑΤ: «Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο και με έδιωξαν»

Μια γυναίκα καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή

Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από μια γυναίκα που βίωσε την πλήρης αδιαφορία στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, όταν πήγε να καταγγείλει, πριν από δύο χρόνια τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός, η γυναίκα πήρε το θάρρος και μίλησε στο Mega για το πώς την αντιμετώπισαν στο τμήμα, καταγγέλλοντας πως ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν την άφησε να μπει καν στο κτίριο, ενώ ήταν σε άθλια κατάσταση, χτυπημένη, ενώ πήγε για δύο μέρες συνεχόμενα, αναζητώντας βοήθεια από τις Αρχές.

 

«Μου είπε ‘καλύτερα να φύγετε’»

Όπως αναφέρει η γυναίκα στη μαρτυρία της: «Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Βρήκα τη δύναμη και πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια ξυλοδαρμένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου και θα χρειαστεί να περιμένω. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε ''καλύτερα να φύγετε'' και να πάω με δικηγόρο. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα την επόμενη πάλι ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και διαδραματίστηκε πάλι το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει πάλι αυτόφωρο. Δεν μπήκα μέσα ποτέ».

Όπως τονίζει η γυναίκα: «Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πώς πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».

Δείτε το video:

 

Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί

Υπενθυμίζεται πως συνολικά έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους μετά τη νέα γυναικοκτονία που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Πρόκειται για τον διοικητή, την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και την οδηγό της, τον σκοπό του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, καθώς και για τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, ο οποίος συνομίλησε με την κοπέλα, λέγοντάς της ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη με τη λήψη καταθέσεων.

Πηγή: ethnos.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πόλεμος» του ντονέρ στην Ευρώπη: Αίτημα της Τουρκίας που προκαλεί αντιδράσεις
Μόνο μεγάλες πλάκες βοδινού και αρνίσιου κρέατος οριζόντια κομμένες σε κομματάκια πάχους 3 έως 5 χιλιοστών θα μπορούν να χαρακτηρίζονται ως ντονέρ αν...
«Πόλεμος» του ντονέρ στην Ευρώπη: Αίτημα της Τουρκίας που προκαλεί αντιδράσεις