Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Ιεράπετρα - Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

Τρεις τραυματίες, διασωληνωμένος ο ένας - Πάνω από 160 πυροσβέστες επιχειρούν πλέον - Η φωτιά καίει σε πολύ δύσβατα σημεία

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (6/4) σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κι επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή δυτικά οικισμού Κουτσουρά. Συγκεκριμένα επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η γενικότερη εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, ενώ, άλλες τρεις εστίες στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Τρεις τραυματίες

Παράλληλα, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά. Επιπλέον μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη  έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.
pirkagia-23-24Σημειώνεται ότι οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ισχυροί.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών και κατοίκων που προσπαθούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια των Αρχών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Πρόταση για «κατάπαυση του πυρός 40 ημερών» και απελευθέρωση χιλιάδων παλαιστίνιων φυλακισμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων
Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα