Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλεξανδρούπολη: Αυτό είναι το δωμάτιο που η βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά (VIDEO)

Τι καταγγέλλουν γονείς, επικαλούμενοι τις μαρτυρίες των παιδιών τους

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση βρεφονηπιοκόμου στην Αλεξανδρούπολη, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, για τιμωρία κλείδωνε τα παιδιά σε αποθήκη χωρίς φως.

Σάλος έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο, έπειτα από καταγγελίες γονέων, οι οποίοι επικαλούνται μαρτυρίες παιδιών, πως βρεφονηπιοκόμος για τιμωρία τα κλείδωνε σε μικρή αποθήκη χωρίς φως, που αποκαλούσε, μάλιστα, «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Η εκπομπή «Tlive» έφερε στο φως της δημοσιότητας την αποθήκη που βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά με σύρτη, χωρίς φως, για τιμωρία.

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησε πατέρας ενός παιδιού, με τους υπόλοιπους γονείς να αρχίζουν να συνδέουν όσα είχαν ακούσει από τα παιδιά τους.

Η 40χρονη βρεφονηπιοκόμος, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Τι καταγγέλλουν γονείς, επικαλούμενοι τις μαρτυρίες των παιδιών τους

Για το τι πέρασε η κόρη της περιέγραψε μια μητέρα: «Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουν στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν. Το παιδί μου ξυπνούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Κάποια άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος. Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες».

Άλλη μητέρα κατήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται, ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε ''δεν θέλω να πάω σχολείο, μη με πας σχολείο, άνοιξε το φως'', με αγκάλιαζε, τα απογεύματα, όταν άρχισε να σκοτεινιάζει, έλεγε ''θέλω να βγει ο ήλιος''. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει, αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολλή ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ