Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δρόμοι στις ανθισμένες κερασιές της Πέλλας - Πεζοπορία και ποδηλασία την Κυριακή

Μια ξεχωριστή δράση στην καρδιά της άνοιξης σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο

Μπορεί οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία να αποτελούν ένα σκηνικό για διαλογισμό και ψυχική αποφόρτιση (το γνωστό Χανάμι) αλλά και η ανθισμένη φύση της Πέλλας, με επίκεντρο τις κερασιές, μπορεί να προσφέρει μία εξίσου μοναδική εμπειρία θετικών συναισθημάτων, ελπίδας και αισιοδοξίας, επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφερόμενος στη διοργάνωση «Δρόμοι στις ανθισμένες κερασιές της Πέλλας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14 Απριλίου.

Όπως ο ίδιος τόνισε, «πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση στην καρδιά της άνοιξης. Σας προσκαλώ να έρθετε μαζί μας, για μία όμορφη, ανοιξιάτικη εμπειρία επαφής με τη φύση της Πέλλας και τις ανθισμένες κερασιές. Κάθε άνοιξη, η φύση της Πέλλας μεταμορφώνεται, στην αρχή με ένα ροζ τοπίο, με τις ανθισμένες ροδακινιές και βερυκοκιές, το οποίο στην συνέχεια αντικαθίσταται με το λευκό των ανθισμένων κερασιών. Είναι οι ανθισμένες νυφούλες που χορεύουν».

Η συγκεκριμένη διαδρομή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εύκολη δεν υπάρχουν καθόλου ανηφορικά ή δύσκολα σημεία και ο δρόμος είναι ευρύς και σε σχετικά καλή οδική κατάσταση για πεζοπορία και ποδηλασία. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές μπορούν να συμμετάσχουν όλοι μικροί και μεγάλοι και είναι συνολικά 7,5 χιλιόμετρα, κατά μήκος της Λίμνης και μέχρι τις πηγές του ποταμού Εδεσσαίου, περιοχή όπου αναπαράγονται οι κύκνοι και φωλιάζει μεγάλος αριθμός ενδημικών και μεταναστευτικών πουλιών.

«Νιώθουμε τη χαρά και μοιραζόμαστε την ελπίδα στην ανοιξιάτικη φύση της Πέλλας», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειαρχης Πέλλας και τόνισε πως, «σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν οι άνθρωποι, η παραδοσιακή Μακεδονική φιλοξενία που προσφέρεται απλόχερα στην Πέλλα και οι πολλές τουριστικές υποδομές που λειτουργούν όλον τον χρόνο και μας περιμένουν σε συνδυασμό με τη διαδρομή. Ιδίως για όσους θελήσουν να επισκεφτούν την Πέλλα το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, υπάρχουν πολλές ιδέες για διαμονή, αναψυχή και διασκέδαση».

Στις «Διαδρομές στις ανθισμένες κερασιές της Πέλλας», μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα μας, με τα πόδια ή με ποδήλατο, και να περιηγηθεί γύρω από τον υδροβιότοπο 'Αγρα-Βρυτών-Νησίου και μέχρι τις πηγές του ποταμού Εδεσσαίου. Να επισκεφθεί το παραμυθένιο μέρος, όπου αναπαράγονται οι κύκνοι, ενώ η αφετηρία της διαδρομής είναι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στα Βρυτά, με ώρα έναρξης 10.00π.μ. την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Έδεσσας και τα έμπειρα σε πεζοπορίες μέλη του και την βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Βρυττών.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, παρακαλούνται ιδιαίτερα, να συμβάλλουν στην προστασία και καθαριότητα της περιοχής, η οποία αποτελεί ένα ευαίσθητο και μεγάλης οικολογικής αξίας οικοσύστημα. Δεν απαιτείται εγγραφή.

420320522_7695955973757352_7800403182730095071_n.jpg

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Έργα ΠΚΜ σε Μουδανιών και Περιφερειακό
Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου και αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας – Πού θα κλείνουν λωρίδες
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Έργα ΠΚΜ σε Μουδανιών και Περιφερειακό