Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χειροπέδες σε 56χρονο για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Αναμετέδιδε παράνομα έναντι αμοιβής το περιεχόμενο δύο συνδρομητικών εταιρειών

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε έναν 56χρονο μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος, με χρήση εξειδικευμένων μέσων και εφαρμογών, προέβαινε σε αποκωδικοποίηση και παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο άνδρας ζητούσε ένα είδος συνδρομής, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις παράνομες υπηρεσίες του στο διαδίκτυο. Η Αστυνομία έθεσε τα στοιχεία υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την έρευνα και από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού, κατάλληλα τροποποιημένου για την αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, συσκευή Android Box και 3 USB stick.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν