Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Χρήση κοκαΐνης είχε κάνει ο 39χρονος

Τέσσερις φρουροί τον παρακολουθούν επί 24ωρου στο Τζάνειο

Χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών είχε κάνει πριν το στυγερό έγκλημα ο 39χρονος που σκότωσε την 28χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το Star, που δημοσιεύει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο δράστης είχε καταναλώσει χάπια και αλκοόλ.

Με δεδομένο ότι όπως έχει αποκαλυφθεί ο δράστης έχει νοσηλευθεί δύο φορές ως τοξικομανής, ειδικός εξηγεί την επίδραση που είχαν τα ναρκωτικά πάνω του: «Οι χρήστες οι οποίοι κάνουν χρόνια κατανάλωση τέτοιων ουσιών και λαμβάνουν χρόνια αγωγή είναι καθαρά λειτουργικοί. Δεν επηρεάζεται δηλαδή η απόφασή τους και η κρίση τους από την επίδραση των ουσιών αυτών» τόνισε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Κατανάλωσα κρασί και ουσίες» είπε στην απολογία του ο 39χρονος, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνηοπιούχα και βαρβιτουρικά. Στις δε βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή. Την επόμενη ημέρα, στις 3 Απριλίου, η τοξικολογική εξέταση τον έβγαλε αρνητικό στα ναρκωτικά και η τιμή στις βενζοδιαζεπίνες έπεσε.

Τέσσερις φρουροί τον παρακολουθούν επί 24ωρου στο Τζάνειο

Την ίδια ώρα, λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φρουρείται ο δολοφόνος της Κυριακής στο Τζάνειο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε μετά το εξιτήριο που πήρε από το «Αττικόν», όπου νοσηλεύθηκε κατόπιν απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Παλαιοκαρίτης στον ΑΝΤ1 για τον δολοφόνο της Κυριακής, «φυλάσσεται με ισχυρή δύναμη δικιά μας, όχι από αστυνομικούς. Συνήθως κρατούμενοι σε νοσηλεία φυλάσσονται από δύο άτομα. Εδώ απασχολούνται περισσότεροι. Συγκεκριμένα ο αριθμός τους είναι τέσσερις».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που είναι κοντά σε σωφρονιστικό κατάστημα πρέπει να υπάρχει ειδικός θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που έχει λιγότερα πράγματα από ό,τι ένας συνηθισμένος ώστε να υπάρχει ασφάλεια και για τον κρατούμενο και για εμάς».

«Στους ειδικούς θαλάμους αυτούς υπάρχει χώρος έξω από αυτόν όπου βρίσκονται όσοι τον φυλάσσουν. Υπάρχει συνεχής οπτική επαφή από ένα τζάμι από το οποίο παρακολουθείται συνεχώς ο κρατούμενος εκτός από όταν πάει τουαλέτα» συμπλήρωσε ο κ. Παλαιοκαρίτης.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου, απάντησε ότι «είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την εντατική με ό,τι λέει αυτό. Οπότε δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, δεν είναι ενεργητικός».

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σχολικά είδη για παιδιά απόρων οικογενειών στο Δήμο Παύλου Μελά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν καινούρια ή μεταχειρισμένα είδη, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση
Θεσσαλονίκη: Σχολικά είδη για παιδιά απόρων οικογενειών στο Δήμο Παύλου Μελά