Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία: Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04.

Σύμφωνα, τα τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και σε συμφωνία με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Θεσσαλία και Σποράδες.

Το μέγιστο ύψος βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 20/04 καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολούθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά). Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού από την Παρασκευή 19/04 έως και το πρωί του Σαββάτου 20/40 και ενδεικτικά τα ακριβή ύψη σε επιλεγμένους σταθμούς του δικτύου.

 

 

20240419_200900tot_rain.png

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.

 Επί ποδός ήταν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για άντληση υδάτων και για απεγκλωβισμό ατόμων παρά μόνο για κοπές δέντρων σε κάποιες περιοχές της χώρας. 

Η εικόνα στο Βόλο και το Πήλιο 

Χωρίς προβλήματα και με φαινόμενα ήπιας μορφής πέρασε η κακοκαιρία από τον Βόλο και την Μαγνησία, αφού δεν καταγράφηκαν σε καμία περίπτωση πλημμυρικές καταστάσεις ή σημαντικές κατολισθήσεις στο ανατολικό και νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες που βρίσκονται σε ετοιμότητα από χθες το απόγευμα .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων από κτίρια, ούτε παρουσιάστηκαν φαινόμενα πλημμύρας σε δρόμους του Βόλου, αλλά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν καταγράφηκαν προβλήματα σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Η βροχή που έπεσε στον Βόλο ήταν στα πλαίσια της απλής κανονικής βροχής, με μία περίοδο μεγαλύτερης έντασης περίπου στις 5 τα ξημερώματα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "στη Μαγνησία δεν καταγράφηκαν προβλήματα. Είναι όμως πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον Ιανό και τους Daniel/Elias, κατατάσσεται στις ζώνες υψηλού κινδύνου. Φροντίσαμε να υπάρχει απόλυτος καθαρισμός των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνση τους με φερτά υλικά και η δουλειά που έγινε αποδείχθηκε στον Βόλο. Οι χείμαρροι ήταν «αεροδρόμια» και το αποτέλεσμα σωτήριο.

Το έργο ήταν μεγάλο, οι εργασίες στα ποτάμια δεν τελειώνουν ποτέ και δεν πρέπει να τελειώνουν και εκεί δώσαμε βάρος" .

Τι δήλωσε από τη Λάρισα ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θετικά βλέπει η Χαμάς την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Προβλέπει απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων στον θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές
Θετικά βλέπει η Χαμάς την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο – Ζητωκραυγές από επιβάτες
Φώναζαν και μάλωναν με άλλους επιβάτες και το πλήρωμα – Συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο – Ζητωκραυγές από επιβάτες