Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άγιοι Ανάργυροι: Αναπαράσταση της δολοφονίας της Κυριακής ζητά η οικογένεια

Μήνυση κατά των αστυνομικών από τον πατέρα

Αναπαράσταση του εγκλήματος της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ζήτησε η οικογένεια της μητέρας του θύματος. 

Σύμφωνα με το Mega δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης 28χρονης υπέβαλαν κατεπείγοντα αιτήματα, προκειμένου να προχωρήσει η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

Μήνυση κατά των αστυνομικών από τον πατέρα

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας έχει καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών που είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ της 1ης Απριλίου, στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το Star, η μήνυση στρέφεται κατά: «Παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων την 1.04.2024 και από ώρα 22:00 ως και τη λήξη της βάρδιας, καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί την 1.04.2024 και ώρα 22 :15 με την θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Στη μήνυσή του, όμως, αποκαλύπτεται ένα άγνωστο στοιχείο της υπόθεσης για τις κινήσεις αστυνομικού τη στιγμή της δολοφονίας του κοριτσιού του. Ένα στοιχείο που προκύπτει, όπως αναφέρεται, μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό.

«Απεικονίζεται η μία αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα, έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

«Μέσα σε πέντε λεπτά “ξεφορτώθηκαν” τη θυγατέρα μου»

Η οργή του και η αγανάκτηση του πατέρα της Κυριακής φανερώνεται στη μήνυση των 13 σελίδων. «Μέσα σε πέντε λεπτά “ξεφορτώθηκαν” τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την άμεσο δράση για να στείλει ένα περιπολικό, αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο. Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στο δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δε φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;», επισημαίνει στη μήνυση.

Ο πατέρας ζητά με τη μήνυσή του να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών πριν και μετά το έγκλημα, να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τυχόν συρραφή του οπτικοακουστικού υλικού.

Για τους αστυνομικούς ζητά εκτός από την παράβαση καθήκοντος, να διωχθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Όπως υποστήριξε η δικηγόρος του, Ελένη Μαζαράκη, η Αστυνομία δεν έχει απευθυνθεί ακόμα στις δύο αυτόπτες μάρτυρες που περνούσαν από το σημείο της δολοφονίας την ώρα της τέλεσής της: «Ο πόνος και ο θυμός του επιτείνονται και φυσικά θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος από όλες τις πλευρές. Απευθύνουμε έκκληση εκ μέρους του πατέρα (σ.σ. οι δύο αυτόπτες) να επικοινωνήσουν μαζί του, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τις δύο αυτές γυναίκες για να μάθει και να του πούνε τι ακριβώς συνέβη με λεπτομέρειες εκείνη τη νύχτα».

Πηγή: cnn.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ