Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα

Στον ανακριτή ο πατέρας του παιδιού

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού σε βάρος των γονέων του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Μετά τη δίωξη ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε το νεογνό σε κάδο απορριμμάτων, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του νεογνού νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Πάντως καθοριστικής σημασίας για την ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, το οποίο και αναμένεται. Πληροφορίες ,ωστόσο, αναφέρουν πως από την πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το βρέφος να γεννήθηκε ζωντανό. Υπενθυμίζεται πως πατέρας του νεογνού, με καταγωγή από το Νεπάλ έχει ομολογήσει ότι εκείνος πέταξε το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά αυτό γεννήθηκε νεκρό.

Έτσι, οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή του αποτελέσματος της ιατροδικαστικής έκθεσης, από το οποίο και θα εξαρτηθεί η πορεία της ανάκρισης και το εάν το κατηγορητήριο θα παραμείνει το ίδιο για τους γονείς.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ