Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατερίνη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα με δράση στον παράνομο τζόγο

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στον παράνομο τζόγο, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων προσφοράς παιγνίων που διαχειρίζονταν και είχαν δημιουργήσει, με επίκεντρο κατάστημα στην Κατερίνη, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ κατά τις αστυνομικές έρευνες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 375.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου καταστήματος ("ίντερνετ-καφέ"), όπου η εγκληματική ομάδα φέρεται να είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρέχοντας στους πελάτες ("παίκτες") πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και προγράμματα προσφοράς παιχνιδιών (τύπου καζίνου και στοιχημάτων). Το κατάστημα, όπως προέκυψε από υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ, ρευματοδοτούνταν παράνομα και γι' αυτό το λόγο η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της ρευματοκλοπής.

Εκτός από την ιδιοκτήτρια του ίντερνετ-καφέ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πιερίας πέρασαν χειροπέδες σε δύο συγγενικά της πρόσωπα που κατά τη δικογραφία εμφανίζονται ως συνδιαχειριστές του καταστήματος, δύο εργαζόμενους, όπως επίσης έναν τεχνικό σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ένας ακόμη τεχνικός υπολογιστών και συνολικά είκοσι «παίκτες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εγκληματική ομάδα λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρέχοντας πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες προσφοράς διαδικτυακών παιγνίων και εκτός του συγκεκριμένου καταστήματος, με τη δημιουργία ατομικών λογαριασμών σύνδεσης για κάθε «παίκτη». «Οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των 'παικτών' και των μελών της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιούνταν σε συναντήσεις στο κατάστημα, στις οικίες τους ή σε υπαίθριους χώρους», όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στο κατάστημα όσο και στα σπίτια των συλληφθέντων αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 375.240 ευρώ, 48 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκ των οποίων η μία λειτουργούσε ως «server», 20 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 19 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί υπολογιστές και ένα τάμπλετ, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb), εννέα κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ