Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίκη Πισπιρίγκου: «Aιτία θανάτου της Μαλένας δεν ήταν η ηπατική ανεπάρκεια»

Τι είπε στη κατάθεσή της η τότε διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων

Τη βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της Μαλένας είναι ανακριβής, εξέφρασε η τότε διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων, Μαργαρίτα Μπάκα, η οποία καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν απόλυτη στο ότι δεν υπήρχε κανένα σχετικό σύμπτωμα.

Η συνταξιούχος σήμερα γιατρός προσπάθησε να περιγράψει με ψυχραιμία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όσα γνώριζε για τη μικρή Μαλένα, η οποία νοσηλεύτηκε λόγω λευχαιμίας από την οποία διαγνώστηκε. Ωστόσο, όταν χρειάστηκε να περιγράψει το θάνατο της 3,5 ετών κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, ξέσπασε σε κλάματα, εξηγώντας πως ήταν ένα αιφνίδιο γεγονός, τελείως ξένο με την κλινική εικόνα του παιδιού, αφού η συγκεκριμένη περίπτωση λευχαιμίας ήταν ιάσιμο κατά 90%.

Κατέθεσε σχετικά: «Με πήραν και μου είπαν “έφυγε η Δασκαλάκη”. Μα είναι δυνατόν; Αυτό το παιδί; Έμεινα άναυδη. 40 χρόνια σε εμένα δεν μου είχε τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου ή θανάτου που να μην έχει κλινική εικόνα πριν. Ούτε έχει πεθάνει παιδί από ηπατική ανεπάρκεια, εκτός από ένα τελικού σταδίου που είχε πειραχθεί το συκώτι».

Στη συνέχεια είπε: «Πήγα στο νοσοκομείο, είχαν τελειώσει όλα με το παιδί. Έκανα το σταυρό μου και σκέφτηκα από εκεί που είναι θα μας προστατεύει. Συνάντησα τους γονείς της, ήταν θλιμμένοι, στεναχωρημένοι. Τους είπα πως δεν περίμενα να συμβεί αυτό. “Γιατί περιμέναμε εμείς;” μου απάντησαν. Τους ανέφερα ότι ήταν ένας αναπάντεχος, αδόκητος θάνατος, δεν μπορούσε να χωρέσει το μυαλό μου ότι έφυγε αυτός ο άγγελος» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι σήμερα που είμαι εδώ για αυτό. Αυτό το γεγονός ήταν από τα πιο συγκλονιστικά της καριέρας μου, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είπα στους γονείς ότι θέλω να γίνει νεκροτομή. Γιατί δεν είχε να κάνει με λευχαιμία ούτε με τοξικότητα. Τους είπα “πρέπει να δούμε γιατί συνέβη, για να σώσετε το άλλο σας παιδί”».

Όσο για την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιριγκου κι τον τότε σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, μίλησε για δύο «θλιμμένους» γονείς, οι οποίοι ωστόσο πριν τον θάνατο του παιδιού ήταν σε σύμπνοια. «Ήταν δυο γονείς ελαφρώς κλαμένοι, θλιμμένοι και δεν ήταν σε κατάσταση που είναι μερικοί που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις. Φαίνονταν να πάσχουν λόγω του κεραυνού εν αιθρία που τους βρήκε» σχολίασε.

Τέλος, ως προς τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης σχολίασε ότι «η Μαλένα δεν είχε κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Με ηπατική ανεπάρκεια κάνεις σύγχυση,κώμα, συνήθωςίκτερο. Δικό μας παιδί δεν έχει κάνει με τη θεραπεία ηπατική ανεπάρκεια. Η τοξικότητα της αγωγής με δόσεις τέτοιες δεν μπορεί να είναι τέτοια που να είναι θανατηφόρα. Εγώ σας λέω όμως ότι πράγματι οφείλεται ο θάνατος του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έπρεπε το παιδί να έχει κάποια συμπτώματα. Τουλάχιστον 10 ώρες πριν. Θα είχε φτάσει να πέσει σε κώμα. Και από τοξικότητα φαρμάκων θα είχε προηγηθεί κλινική συμπτωματολογία. Είναι αδύνατον πώς να το κάνουμε;»

Πηγή: news247.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται μεγάλη συναυλία στην πλαζ Αρετσούς – Με 5 «δυνατά» ονόματα
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς διοργανώνει τη συναυλία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μεγάλη συναυλία στην πλαζ Αρετσούς – Με 5 «δυνατά» ονόματα