Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ηλεία.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα ΝΔ της Ανδραβίδας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ηλεία στις 8.34 το βράδυ του Σαββάτου, με το επίκεντρο του σεισμού να είναι η περιοχή μεταξύ Βαρθολομιού και Αμαλιάδας στην Κυλλήνη.
Ο σεισμός σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 14 χιλιόμετρα.
Εκτός της Ηλείας, η δόνηση έγινε αισθητή σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και προς το Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος μίλησε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξει μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, με τους επιστήμονες να παρακολουθούν την εξέλιξη αυτή.
"Πολύ νωρίς να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος - Είναι το πιο πιθανό"
Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτό είναι το πλέον πιθανό τόνισε το Σάββατο με ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης για τον σεισμό που ταρακούνησε την Ανδραβίδα και τις γύρω περιοχές.
"Θα ακολουθήσουν σίγουρα πάρα πολλοί μικρότεροι (μετ)ασεισμοί που θα γίνονται πολύ αισθητοί" σημείωσε ο κ. Τσελέντης.
"Λαμβάνετε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης" υπογράμμισε, παραθέτοντας σχετικό πίνακα.
Επίσης σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης σημειώθηκε την Κυριακή (7/7).
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή 79 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάρος υπολογίζεται στα 6,4 χιλιόμετρα.
