Λίγο έλειψε για να σημειωθούν νέα Τέμπη σήμερα, αφού ο συρμός του προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας, μπήκε σε γραμμή του μετρό, με τους διαλόγους ανάμεσα σε μηχανοδηγό και σταθμάρχη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι ο σταθμάρχης κυκλοφορίας στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών δεν γύρισε το κλειδί κι έτσι ο συρμός μπήκε σε λάθος γραμμή. Ο σταθμάρχης περίμενε να φτάσει πρώτα ο συρμός του μετρό, ωστόσο όταν είδε ότι είναι πρώτα ο προαστιακός, δεν χάραξε άλλη πορεία.
Αφού άρχισε να χτυπάει ο αισθητήρας τηλεδιοίκησης, τότε του είπαν να ακινητοποιήσει το όχημά του, με τον μηχανοδηγό να μειώνει την ταχύτητά του, ενώ κινούνταν στη γραμμή για πάνω από 1 χιλιόμετρο.
Αναλυτικά ο διάλογος μηχανοδηγού - σταθμάρχη:
- Μηχανοδηγός: Βλέπω δυο πορτοκαλί μπροστά μου φωτοσήματα.
- Σταθμάρχης: Σταμάτα και πάμε πίσω.
Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδη Κορέα.
Ο κ. Κορέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποια πρόσωπα.