Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο των μικρότερων κοριτσιών της.
Σύμφωνα με το enikos.gr ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, στην κατάθεσή του είπε πως «δεν μπορεί να έφυγε από την ζωή η Μαλένα από ηπατική ανεπάρκεια».
Ο κ. Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, μετά από έλεγχο που έκαναν, ανέφεραν σε πόρισμά τους ότι η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία, και μετά την αναφορά τους, απαγγέλθηκε κατηγορία στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κοριτσιών.
Στη σημερινή του κατάθεση, ο κ. Καρακούκης είπε ότι τους προβλημάτισε η αρχική εκτίμηση της Χριστίνας Τσάκωνα ότι η Μαλένα πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.
- Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;
- Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα… αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις (του ήπατος) που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη, πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.
- Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γράφει για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.
- Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.
Ο κ. Καρακούκης τόνισε ότι λίγο πριν πεθάνει η Μαλένα, ήταν καλά, συμπληρώνοντας πως «δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα».
Σύμφωνα με τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευθυμιάδη ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Πισπιρίγκου, δεν αποκλείεται η Μαλένα να πέθανε μετά από εγκληματική ενέργεια, ενώ τόνισε ότι τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων δείχνουν πιθανόν να έφυγε από ασφυξία. «Αν μας ρωτήσει κάποιος “πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;” θα πω, ναι, πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης.
Η κατάθεση του κ. Καρακούκη θα συνεχιστεί τις 30 Οκτωβρίου.