Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σέρρες: Σπείρα έταζε ρουσφέτια – 22 τα θύματα, πάνω από 170.000 ευρώ η λεία

xrima-apati
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πως τους παγίδεψαν

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών και μίας γυναίκας, για τα αδικήματα της απάτης και της εμπορίας επιρροής.

Συγκεκριμένα, τα άτομα προσέγγιζαν ανυποψίαστα θύματα και με δόλιο τρόπο τους έπειθαν ότι είχαν διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους σε υψηλές διοικητικές θέσεις, ζητώντας χρήματα με διάφορα προσχήματα όπως για να μεσολαβήσουν για διορισμό στο Δημόσιο ή σε Οργανισμούς ή για επίλυση διαφορών με το Ελληνικό Δημόσιο ή για ένταξη σε προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο τη διετία 2020-2021 κατάφεραν από κοινού να εξαπατήσουν δύο άτομα σε περιοχή των Σερρών και να τους αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 39.500 ευρώ.

Επίσης οι δύο άνδρες δρώντας από κοινού απέσπασαν το 2021 από ένα άτομο σε περιοχή των Σερρών το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Επιπλέον το χρονικό διάστημα από το 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2023, ο ένας άνδρας μαζί με τη γυναίκα δρώντας είτε από κοινού, είτε κατά μόνας, κατάφεραν και απέσπασαν από 19 άτομα συνολικά το χρηματικό ποσό των 92.980 ευρώ και σε πέντε περιπτώσεις προσπάθησαν να αποσπάσουν περισσότερα από 25.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ