Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημογλίδου: Διπλάσιες το 2024 οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Οι γυναίκες βρίσκουν τη δύναμη να φτάσουν στην αστυνομία», δήλωσε – Τι είπε για την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής

Έναν απολογισμό για τις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας που αφορούν το έτος που φεύγει, έκανε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις».

«Η χρονιά κλείνει με σχεδόν διπλάσιες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε σχέση με πέρσι. Όμως στην αστυνομία βλέπουμε με θετικό πρόσημο αυτό το νούμερο, επειδή ακριβώς οι γυναίκες αυτές αναφέρουν ότι κακοποιούνται και στο παρελθόν, όμως τώρα βρίσκουν τη δύναμη να φτάσουν στην αστυνομία και βρίσκουν τη δύναμη, επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν (…).

Υπάρχει το Panic Button (…) Μάλιστα, είχαμε σε μια πόλη της επαρχίας και μια ενεργοποίησή του. Ένα μικρό παιδί ενεργοποίησε το κουμπί πανικού της εφαρμογής για να ενημερώσει την αστυνομία για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας όχι σε βάρος του, αλλά μεταξύ ενηλίκων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί η αστυνομία έφτασε στο σημείο και συνέλαβε το δράστη».

Για την περίπτωση του αστυνομικού της Βουλής ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή κατά εξακολούθηση, η κ. Δημογλίδου ανέφερε:

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει απασχολήσει όχι μόνο την αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία, άλλα αδικήματα, αλλά γενικότερα την υπηρεσία του με παραπτώματα ακόμα και μετά τη λύση του γάμου, όπως αναφέρει ο συνήγορος για διάφορες διαδικασίες – δεν απασχόλησαν κάποια αστυνομική υπηρεσία, δεν έχει καταγγελθεί ποτέ από την πρώην σύζυγό του, ούτε από άλλη σύντροφο, από καμία γυναίκα για ενδοοικογενειακή βία.

» Είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται κατά κύριο λόγο για ενδοοικογενειακή απειλή, η οποία συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, ουσιαστικά από το 2019 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η πρώην σύζυγος στην καταγγελία της. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν πρόκειται για πρώην συζύγους, όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, είμαστε πολύ προσεκτικοί.

» Δεν παίρνουμε θέση στην αστυνομία. Προφανώς και έπρεπε τα αντανακλαστικά μας να είναι άμεσα. Απομακρύνθηκε από την υπηρεσία, του αφαιρέθηκε ο οπλισμός και συνελήφθη, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

» Αναμένουμε όμως σε κάθε περίπτωση την απόφαση της Δικαιοσύνης (…) Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για να κινήσουμε και εμείς ανάλογα τις εσωτερικές μας διαδικασίες».

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις