Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς - Σε κτηνοτροφικές μονάδες της Ευξεινούπολης

Τα ζώα θανατώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε υγειονομική ταφή, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν την ίδια διαδικασία το Σάββατο

Δύο νέα περιστατικά ευλογιάς αιγοπροβάτων καταγράφηκαν στη Μαγνησία με την έναρξη του 2025, εντείνοντας την ανησυχία στον κτηνοτροφικό κλάδο. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο μονάδες στην Ευξεινούπολη, όπου τα ζώα θανατώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε υγειονομική ταφή, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν την ίδια διαδικασία το Σάββατο.

Οι φετινές γιορτές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι σφαγές έγιναν υπό αυστηρούς ελέγχους και αφορούσαν περιορισμένο αριθμό ζώων, με μειωμένες τιμές.

Η περιοχή παραμένει σε καραντίνα, ενώ εντατικοί έλεγχοι συνεχίζονται με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας. Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα σφαγής την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δεν προκύψουν νέα περιστατικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Ο Πέτρος Μολυβιάτης σφράγισε με τη δράση του την ελληνική διπλωματία
«Η Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία και όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Πέτρο Μολυβιάτη» αναφέρει σε ανάρτησή του
Μητσοτάκης: Ο Πέτρος Μολυβιάτης σφράγισε με τη δράση του την ελληνική διπλωματία