Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο κρατούμενοι απέδρασαν από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Είχαν καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξης για σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και εμπρησμούς

Συναγερμό στις Αρχές προκάλεσε η απόδραση δύο Αλβανών κρατούμενων από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας, το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δύο κρατούμενοι, 41 ετών αμφότεροι, είχαν καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξης για σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και εμπρησμούς. Ωστόσο από το 2019 κρατούνταν στις Αγροτικές Φυλακές, σε μη περιφραγμένο χώρο, λόγω καλής διαγωγής. Το δωμάτιό τους ελεγχόταν μόνο λίγες φορές ημερησίως από το προσωπικό.

Οι δραπέτες είχαν λάβει πέντε μέρες άδεια το 2024. Εκμεταλλεύτηκαν την επιστροφή τους από την τελευταία άδεια προ λίγων ημερών, για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν την απόδρασή τους.

Η εξαφάνισή της, που διαπιστώθηκε στις 21:00 της Πέμπτης, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, καθώς οι δύο δραπέτες θεωρούνται επικίνδυνοι, λόγω του βεβαρημένου ποινικού τους μητρώου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ερωτήματα υπάρχουν για τα μέτρα ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
Πολύ σοβαρά χτυπήθηκε το ένα από τα πλοία και το έχει εγκαταλείψει το πλήρωμα – Οι πρώτες πληροφορίες
Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»