Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτό είναι το ελληνικό πιάτο με χοιρινό που βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου

Στην κορυφή της λίστας με τα 100 καλύτερα πιάτα με χοιρινό ένα παραδοσιακό φαγητό από Ελλάδα

To Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα με χοιρινό κρέας, με την ελληνική κουζίνα να καταλαμβάνει ακόμη μία πρωτιά με ένα παραδοσιακό φαγητό.

Συγκεκριμένα το κοντοσούβλι φιγουράρει στην κορυφή της λίστας του γνωστού γαστρονομικού οδηγού με 4,7 αστέρια στα πέντε.

Στην 48η θέση της λίστας από Ελλάδα βρίσκουμε τη γουρουνοπούλα και στην 74η το χοιρινό με σέλινο.

«Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται σε σούβλα και μαγειρεύονται αργά σε ψησταριά, όπως ο γύρος ή το σουβλάκι. Η μαρινάδα συχνά περιέχει σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί», περιγράφει το Taste Atlas.

Το κοντοσούβλι «αφού μαριναριστεί, το κρέας τοποθετείται σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδευόμενο από πίτα, τζατζίκι, και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών».

Στη δεύτερη θέση της λίστας είναι οι gringas από το Μεξικό με 4,6 αστεράκια. Πρόκειται για μια ποικιλία Κεσαδίγια, δηλαδή τορτίγιες που είναι διπλωμένες και γεμισμένες με τυρί, χοιρινό, ανανά, κρεμμύδια, σως τσίλι και κόλιανδρο.

Στην τρίτη θέση είναι το παραδοσιακό πιάτο ψητού χοιρινού των Μάγια, το Cochinita pibil, από τη σημερινή χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό. Το cochinita pibil είναι ένα παραδοσιακό πιάτο αργού ψητού χοιρινού των Μάγια από τη χερσόνησο Γιουκατάν. Στη συγκεκριμένη συνταγή «το χοιρινό μαρινάρεται σε ανάτο, χυμού νεραντζιού και σκόρδου. Ψήνεται αργά και στη συνέχεια τεμαχίζεται και σερβίρεται σε τορτίγια, τάκος ή μόνο του με κρεμμυδάκια, τουρσί, και ψητά λαχανικά».

Δείτε την λίστα με τα πιάτα που βρίσκονται στις 50 πρώτες θέσεις:

Πρωτιά για το κοντοσούβλι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσιάστηκε στη Δράμα το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου - Για τα εγκλήματα βεντέτας
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να εξαλειφθεί αυτό το βάρβαρο, όπως το χαρακτήρισε, κοινωνικό φαινόμενο που παραμένει ακόμα σε περιοχές όπως η Κρήτη
Παρουσιάστηκε στη Δράμα το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου - Για τα εγκλήματα βεντέτας