Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μοναδικό θέαμα με πάνω από 160 φλαμίνγκο στη Νάξο - Δείτε βίντεο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το θέμα ανέδειξε το «Καταφύγιο Άγριας Ζωής-Αλυκή Νάξου» με μια ανάρτησή του:

Ένα μοναδικό θέαμα αντίκρισαν οι περαστικοί στη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Νάξου όταν ένα σμήνος 160 φλαμίνγκο σταμάτησε στον υγρότοπο για ανεφοδιασμό.

«Μετά από την άφιξη των 70 φλαμίνγκο στην Αλυκή που έμειναν για λίγες ώρες, ένα νέο σμήνος, αποτελούμενο από περισσότερα από 160 άτομα, σταμάτησε στον μοναδικό αυτόν υγρότοπο για ανεφοδιασμό.

Η θέα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή αυτή τη φορά, καθώς το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των φλαμίνγκο κυριάρχησε στο τοπίο της Αλυκής, εκπλήσσοντας όλους όσοι είχαν την τύχη να το απολαύσουν.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου παρακολουθεί συνεχώς την περιοχή της Αλυκής, καθώς εκτός από τα φλαμίνγκο, πολλά άλλα είδη άγριων πτηνών καταφθάνουν ή φωλιάζουν στη λιμνοθάλασσα.

Παρόλο που όλοι επιθυμούμε να δούμε από κοντά και να φωτογραφίσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, είναι απαραίτητο όμως να σεβαστούμε την ανάγκη τους για ξεκούραση. Η όχληση από την ανθρώπινη παρουσία διαταράσσει την ηρεμία τους.

Μπορούμε να θαυμάσουμε την ομορφιά τους από τον δρόμο, χρησιμοποιώντας κυάλια ή φωτογραφικές μηχανές με τηλεφακό, χωρίς να εισβάλουμε στον χώρο τους».

Δείτε βίντεο:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στην πιλοτή οικοδομής όπου διέμεναν δύο αδέλφια, ηλικίας άνω των 80 ετών
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα
Έκανε λόγο για «πάνδημο πολιτικό αίτημα για υπέρβαση του πολυκερματισμού» - Τι είπε για την αποχώρησή του από τον κομματικό σχηματισμό «Κόσμος»
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα