Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε σπίτι στον Βαρνάβα

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Απριλίου, όταν κεραυνός έπεσε και έκαψε την κεραμοσκεπή της μονοκατοικίας στον Βαρνάβα Αττικής.

Στο σημείο βρέθηκαν και επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  σε σύντομο χρονικό διάστημα οχήματα από τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα, το Νέο Βουτζά και από τις Αφίδνες και έσβησαν άμεσα την φωτιά, ενώ ευτυχώς εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε.

Όχι μόνο ένας κεραυνός, περισσότεροι από 4.000 έπεσαν το Σάββατο

Το κύμα της κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες, συνεχίζεται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Έτσι και το Σάββατο 26 Απριλίου, όπως σημειώνει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκδηλώθηκαν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, μετά την ανάλυση δεδομένων από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο τρίτης γενιάς Meteosat-12 και το Lightning Imager (LI) όργανο που φέρει, έδειξε ότι μέχρι τις 17:40 του Σαββάτου 26/04 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 4.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις, με τις περισσότερες να καταγράφονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη.

Που καταγράφηκε η περισσότερη βροχή

Όπως υπογραμμίζει το meteo, ως ηλεκτρικές εκκενώσεις ορίζεται το σύνολο αυτών που συμπεριλαμβάνει τους κεραυνούς (εκκενώσεις μεταξύ νεφών και εδάφους), τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών καθώς και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών και του περιβάλλοντος αέρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 17:40 το απόγευμα του Σαββάτου, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 29 mm, ενώ τοπικά σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν και στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Κέρκυρα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας και στην Πετάλεια Κέρκυρας με 25 mm.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία (σχεδόν) παραγγελιά
Σίγουρα είναι ευχάριστο και για την πόλη μας, αλλά και το ίδιο το άθλημα, να διακρίνεται κάποιος άλλος εκτός από τον Παναθηναϊκό
Μία (σχεδόν) παραγγελιά