Η μικρή Μαρία – Πελαγία δίνει τον δικό της αγώνα από τις πρώτες ημέρες της ζωής της. Λίγο μετά από τη γέννησή της, το 11χρονο σήμερα κορίτσι διαγνώστηκε με μία σοβαρή ανατομική ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης.
Παρότι υποβάλλεται τακτικά σε ειδικά προγράμματα φυσικοθεραπειών και εργοθεραπειών, η σπονδυλική στήλη της μικρής παρουσιάζει πλέον παραμορφώσεις οι οποίες της δυσκολεύουν ακόμη και την αναπνοή.
Η Μαρία-Πελαγία υποβλήθηκε εσπευσμένα τον Απρίλιο σε ένα περίπλοκο χειρουργείο, για να βελτιωθεί η κατάστασή της. Μετά από πολλές ώρες, οι χειρουργοί αρκετών ειδικοτήτων, οι οποίοι χρειάστηκε να εμπλακούν για να συνδράμουν την 11χρονη, χρειάστηκε να την υποβάλουν σε νέα επέμβαση τοποθέτησης εξωτερικής παροχέτευσης, λόγω της εκτεταμένης συλλογής υγρού στην περιοχή.
Μάλιστα, μέχρι να μπορέσει να αφαιρεθεί η βαλβίδα παροχέτευσης, η μικρή θα πρέπει να υποβληθεί σε αρκετές ακόμη ιατρικές παρεμβάσεις με τα έξοδα να έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά για την οικογένειά της.
Η Πράξη Αγάπης στέκεται αρωγός στο πλάι της 11χρονης μαχήτριας, προκειμένου να τη βοηθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια της.
«Όλοι μαζί, ας σταθούμε στο πλευρό ενός μικρού παιδιού το οποίο έπειτα απ’ όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί πια να ελπίζει σε μια φυσιολογική ζωή!», είναι το μήνυμα των ανθρώπων του Οργανισμού.
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή Μαρία – Πελαγία.
Ποιος είναι ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης
Ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης, με ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και σεβασμό, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο (παιδιά, ενήλικες, υπερήλικες) που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα και προβλήματα υγείας παρέχοντας εντελώς δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης, ηθικής και υλικής υποστήριξης, χωρίς διακρίσεις και με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη καθώς και στις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά.
Στο πλαίσιο της παρέμβασής του, ο Οργανισμός παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και θεραπευτικά προγράμματα μέσω του διεπιστημονικού του προσωπικού (Κοινωνικό και Ιατρικό Τμήμα) και επιτελεί Κοινωνικό Έργο μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης και έπειτα διανέμονται σε συνανθρώπους που τα χρειάζονται.
- Θεσσαλονίκη: Αυτοψία Γιουτίκα στο Αγίασμα του Αγίου Ιωάννη - Πότε θα ανοίξει (ΦΩΤΟ)
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Γονείς βίαζαν τα 2 κορίτσια τους - Εφιάλτης 11 ετών
- Θεσσαλονίκη: Χωρίς φανάρια για 2,5 ώρες αύριο κεντρικός δρόμος – Σε ποιο σημείο
- Τελειώνει η σχολική χρονιά για τα λύκεια – Πότε χτυπά το τελευταίο κουδούνι