Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 25 σεισμοί τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια – Ξεκινούν αυτοψίες σε 20 κτίρια

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ανάμεσα στα κτίρια που εμφάνισαν ρωγμές είναι σπίτια, καταστήματα και το μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Πανικοβλημένοι παραμένουν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας από τους 2 ισχυρούς σεισμούς 4,1 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και των μικρότερων μετασεισμών που χτύπησαν το πρωί (18.05.2025) το νησί.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής όπου έγινε ο πρώτος μεγάλος σεισμός στην Εύβοια, έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έχουν γίνει συνολικά 28 σεισμοί, δημιουργώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σεισμολόγοι που παρακολουθούν το σεισμικό φαινόμενο στην Εύβοια παραμένουν καθησυχαστικοί αν και έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια της περιοχής.

Συγκεκριμένα έχουν προκληθεί ρωγμές σε 20 σπίτια, καταστήματα και στο μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τη Δευτέρα, μάλιστα κλιμάκια θα ξεκινήσουν αυτοψίες στα κτίρια με σκοπό να δώσουν το πράσινο ή το κόκκινο φως για την καταλληλότητα των κτιρίων, αναφέρει η ΕΡΤ.

Λόγω των σεισμών, ο δήμος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ώστε να γίνει έλεγχος από κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και στήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες