Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κόντεψε να πεθάνει δίχρονο παιδί στη Λήμο: Δεν έπαιρνε ανάσα, το έσωσε ιερέας με ΚΑΡΠΑ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Είχε εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες από εθελοντές εκπαιδευτές Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου-Αγίου Ευστράτιου

Η τεράστια σημασία γνώσης πρώτων βοηθειών αποδεικνύεται μέσα από καθημερινά περιστατικά, όπου εκπαιδευμένοι πολίτες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εφαρμόζοντας όσα έχουν εκπαιδευτεί, βοηθούν συνανθρώπους μας να κρατηθούν στη ζωή.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό συνέβη σε χωριό της Λήμνου, όπου ιερέας, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες από εθελοντές εκπαιδευτές Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου-Αγίου Ευστράτιου, έσωσε τη ζωή 2χρονου παιδιού χωρίς αναπνοή, εφαρμόζοντας τεχνική ΚΑΡΠΑ.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το skai.gr, το παιδί επανήλθε δύο φορές στη ζωή, λόγω της συγκινητικής προσπάθειας που κατέβαλε ο ιερέας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του νησιού.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσκαλεί όλους τους πολίτες να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές για να σωθεί μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. στο www.redcross.gr.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σδούκου για Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη
«Ο κ. Τσουκαλάς και το ΠΑΣΟΚ δεν νοιάζονται για τη συμμετοχή των πολιτών, μόνο για το ποια παζάρια μπορεί να τους εξασφαλίσουν κάποιο δήμαρχο...
Σδούκου για Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Ο Καραλής περιέγραψε το πώς κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο - Δάκρυσαν οι γονείς του
Ο Έλληνας επικοντιστής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν πριν τη διοργάνωση και την αστεία αντιπαράθεση με τη μητέρα του
Ο Καραλής περιέγραψε το πώς κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο - Δάκρυσαν οι γονείς του