Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Κω - Βυθίστηκε η λέμβος τους

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι λιμενικοί διέσωσαν 23 μετανάστες

Στη διάσωση 23 αλλοδαπών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, που παρουσίασε πρόβλημα και βυθίστηκε, προχώρησαν πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη, οι λιμενικοί στην Κω. Ένας ακόμα κατάφερε να φτάσει κολυμπώντας στην ακτή και εντοπίστηκε αργότερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε την πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του Αγίου Φωκά, στην Κω. Κατά την προσέγγιση της λέμβου, διαπιστώθηκε η καταστροφή του αριστερού αεροθαλάμου της, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντές της να βρεθούν στη θάλασσα. Αμέσως το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού προέβη στην περισυλλογή και τη διάσωση των 23 αλλοδαπών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν δύο ακόμη περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν.

Οι 23 διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω. Επιπλέον, εντοπίστηκε στη χερσαία περιοχή του Αγίου Φωκά ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος είχε προσεγγίσει την ακτή κολυμπώντας. Οι συνολικά 24 αλλοδαποί (21 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικο κορίτσι) οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις