Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκλονίζει ο διασώστης που βρήκε το μωρό στα σκουπίδια: «Η σακούλα μύριζε χλωρίνη»

Το νεογνό που είναι αγοράκι νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της φρικτής υπόθεσης που αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν μια γυναίκα φέρεται να γέννησε μόνη στο σπίτι και στη συνέχεια πέταξε το νεογνό σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, όταν η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι αιμορραγούσε και ο σύζυγός της την παρότρυνε να καλέσουν το ΕΚΑΒ. Εκείνη αρνήθηκε αλλά ο άνδρας επέμεινε. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, η διασώστρια φρόντισε τη λεχώνα και ο συνάδελφός της βγήκε έξω με τον σύζυγο της 43χρονης.

Κάποια στιγμή, ο άνδρας φέρεται να είπε στον διασώστη: «Είχε μεγάλη κοιλιά και τώρα δεν έχει». Έκπληκτος ο διασώστης, τον ρώτησε που βρισκόταν νωρίτερα η γυναίκα του και τότε του μπήκαν υποψίες για το τι είχε συμβεί και άρχισαν μαζί να ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων σε ακτίνα 200 μέτρων περιμετρικά του σπιτιού.

Ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, εντόπισε το νεογέννητο σε μαύρες σακούλες που μύριζαν χλωρίνη. Μέσα στη σακούλα που μάλιστα ήταν δεμένη, υπήρχαν πεταμένα χαρτιά με έντονη τη μυρωδιά της χλωρίνης.

 

Η κατάσταση του βρέφους

Το νεογνό που είναι αγοράκι νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ, με υποθερμία αλλά η κατάστασή του χαρακτηρίζεται καλή. Η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο νοσηλεύεται φρουρούμενη στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η κατάσταση του νεογνού κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ικανοποιητική, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το νεογέννητο είχε τη δική του αναπνοή και κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο εμφάνιζε μεταβολική οξέωση και υποθερμία.

«Νοσηλεύτηκε αμέσως στη Μονάδα Νεογνών και σήμερα το πρωί η κατάσταση του είναι ικανοποιητική. Οι διαταραχές που υπήρχαν έχουν βελτιωθεί και ευελπιστούμε ότι εντός ολίγων ημερών θα μπορέσει να βγει από τη Μονάδα Νεογνών» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης, ο οποίος για την 33χρονη μητέρα ανέφερε ότι νοσηλεύεται στη Μαιευτική κλινική νοσοκομείου, επίσης σε καλή κατάσταση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ