Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Κυρανάκη για τις σιδηροδρομικές υποδομές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η συνάντησή τους έγινε στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το κύριο θέμα που συζήτησαν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Κυρανάκης ήταν οι σιδηροδρομικές υποδομές στην Ελλάδα και το σχετικό σχέδιο δράσης της ελληνικής Κυβέρνησης την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Συζητήσαμε με τον Υπουργό την πρόσφατη Έκθεση Προόδου που έστειλε το Υπουργείο στην Κομισιόν, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, όπου διαπιστώνουμε με ικανοποίηση τη γενικά καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του Σχεδίου από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα επισήμανα στον Υπουργό συγκεκριμένα σημεία του Σχεδίου και ζήτησα την επιτάχυνση των αναγκαίων παρεμβάσεων, για την ταχύτερη υλοποίησή τους. Η χώρα καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, προκειμένου να διορθώσει τα μεγάλα και συστημικά προβλήματα δεκαετιών στον ελληνικό σιδηρόδρομο, όμως ο χρόνος πιέζει και πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται άλματα σε όλους τους τομείς. Τέλος, τόνισα στον Υπουργό ότι είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε δυνατή Τεχνική Υποστήριξη στην Ελλάδα, για να γίνει ο σιδηρόδρομος, σύγχρονος, ασφαλής και αξιόπιστος, όπως ακριβώς αξίζει στους συμπολίτες μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά και να αξιολογούμε διαρκώς την πρόοδο του Σχεδίου Δράσης για την ασφάλεια του σιδηρόδρομου, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εφαρμογή του, εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος. Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου».

Έπειτα από αίτημα των ελληνικών αρχών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει με ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης και πρόσθετους πόρους όλη αυτή την προσπάθεια υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

tzitzikostas_-_kyranakis2.jpg
tzitzikostas_-_kyranakis3.jpg
tzitzikostas_-_kyranakis4.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη