Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιστημονικό ταξίδι στους αμπελώνες της Δυτικής Μακεδονίας

Συνέδριο «Τα Οινοπέδια των Λιμνών: Οίνος – Τόπος – Άνθρωποι» θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 29 Ιουνίου 2025 στο Αμύνταιο Φλώρινας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., την Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε., το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και με τη στήριξη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, σας προσκαλούν σε ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο, όπου ο οίνος συναντά την επιστήμη, η παράδοση συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη αμπελουργία και οι τοπικές ποικιλίες μιλούν διεθνή γλώσσα.

Το Συνέδριο «Τα Οινοπέδια των Λιμνών: Οίνος – Τόπος – Άνθρωποι» θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 29 Ιουνίου 2025 στο Αμύνταιο Φλώρινας, φέρνοντας κοντά επιστήμονες, αμπελουργούς, οινολόγους, επιχειρηματίες και φίλους του κρασιού σε μια πολυεπίπεδη συνάντηση γνώσης, σχεδιασμού και γευστικής εμπειρίας.

Με εισηγήσεις κορυφαίων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συμμετοχές από τον δυναμικά ανερχόμενο χώρο του αμπελοοινικού τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας, το Συνέδριο φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και να αναδείξει την περιοχή ως κέντρο επιστημονικού διαλόγου για το μέλλον της αμπελουργίας στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας.

Τοπικές ποικιλίες, υψόμετρο και λίμνες, νέα γενιά οινοπαραγωγών, αλλά και η σχέση του οίνου με την τουριστική και την πολιτιστική ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των παρουσιάσεων και των συζητήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζεφ Μπέζος: Το εξωφρενικό φιλοδώρημα που άφησε σε ξενοδοχείο της Βενετίας
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Μπέζος φέρεται να ξόδεψε για τον γάμο του στην Βενετία έως και 30 εκατομμύρια δολάρια
Τζεφ Μπέζος: Το εξωφρενικό φιλοδώρημα που άφησε σε ξενοδοχείο της Βενετίας