Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο για την ασφαλή θωράκιση εργαζομένων κι επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του θέρετρου της Ιξιάς, καθώς υπήρξε διαρροή αερίου από υπαίθρια δεξαμενή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Σύμφωνα με τη Ροδιακή, οι αρμόδιες αρχές που κινητοποιήθηκαν αμέσως, έκλεισαν τον δρόμο από και προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα (επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών) προκειμένου με ασφάλεια να αδειάσει η δεξαμενή, ενώ απομάκρυναν τους διερχόμενους και τους επισκέπτες σε μεγάλη ακτίνα.
Η Πυροσβεστική εκτιμά πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σε λίγη ώρα, όταν θα έχει αδειάσει, μέσω ασφαλούς βαλβίδας εκτόνωσης, όλη η δεξαμενή που παρουσίασε το πρόβλημα.
Παράλληλα, ζητήθηκε από οδηγούς να μην κινούνται για λόγους ασφαλείας στην περιοχή (από κόμβο Φανερωμένης έως και το σημείο που βρίσκεται το Seraton) μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Δείτε το σχετικό βίντεο από τη Ροδιακή: