Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πειθαρχική έρευνα σε αστυνομικό - Καταγγελία για αστυνομική βία σε αλκοτέστ

Τον κατήγγειλε οδηγός που συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και απείθειαΤον κατήγγειλε οδηγός που συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και απείθεια

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με καταγγελλόμενες ενέργειες αστυνομικών κατά τη διενέργεια τροχονομικού ελέγχου στο Ψυχικό αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα μετά από καταγγελία του οδηγού για σωματική βία. Ο άνδρας είχε συλληφθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Απριλίου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και απείθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με καταγγελλόμενες επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών κατά τη διενέργεια τροχονομικού ελέγχου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, την 03:25 ώρα της 12ης Απριλίου 2025 στο Ψυχικό, συνελήφθη ημεδαπός, καθώς κατελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας να οδηγεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα υπό την επίδραση οινοπνεύματος με ποσοστό 1ης μέτρησης 0,59mg/l. Το άτομο ωστόσο αρνήθηκε να υποβληθεί σε 2η μέτρηση, επιχειρώντας να διαφύγει από το σημείο του ελέγχου, αντιστεκόμενος στη σύλληψή του και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς.

Ως εκ τούτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση, καθώς και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Κατά την απολογία του, ο συλληφθείς κατήγγειλε ότι υπέστη σωματικές βλάβες από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου. Για την καταγγελία ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος παρήγγειλε την υποβολή του σχετικού προανακριτικού υλικού. Επιπλέον, ο καταγγέλλων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Παράλληλα, για την υπόθεση κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Τα εγκλήματα κατά της ζωής πρέπει να διερευνηθούν»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι η ίδια και το κόμμα της δεν θα σταματήσουν «μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη»
Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Τα εγκλήματα κατά της ζωής πρέπει να διερευνηθούν»