Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο ναό, την ώρα που άνθρωποι προσεύχονταν μέσα στην εκκλησία

Πανικός επικράτησε στη Συρία το βράδυ της Κυριακής (22.06.225) μετά από τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό, όπου πέθαναν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σε ανακοίνωσή του την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό της Συρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο ναό, την ώρα που άνθρωποι προσεύχονταν μέσα στην εκκλησία, και στη συνέχεια ακολούθησε η έκρηξη της βόμβας, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό της Συρίας.

Οι θρησκευτικοί χώροι δεν πρέπει ποτέ να είναι στόχοι τρομοκρατίας.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί την πίστη του με απόλυτη ειρήνη και ασφάλεια.

Απαιτούμε από τις μεταβατικές αρχές της Συρίας να αναλάβουν άμεσα δράση για την απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους και να εφαρμόσουν μέτρα που θα εγγυώνται την ασφάλεια των χριστιανικών κοινοτήτων και όλων των θρησκευτικών ομάδων, επιτρέποντάς τους να ζουν χωρίς φόβο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τους εταίρους του στην ΕΕ αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων».

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ