Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο «κόκκινο» αύριο για κίνδυνο πυρκαγιάς τέσσερις περιοχές (ΧΑΡΤΗΣ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Υψηλή επικινδυνότητα για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο Κυριακή σε Αττική, Κρήτη, Κύθηρα, Εύβοια, Λακωνία και περιοχές του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

xartis-pyrkagia.jpg

Ειδικότερα:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

   – Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

   – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας – πλην νήσου Σκύρου)

   – Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)

   – Περιφέρεια Κρήτης

   – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

   Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

   – Περιφέρεια Πελοποννήσου

   – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

   – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

   – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

   – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου)

   – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Συστάσεις

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτός λειτουργίας η τηλεματική στις στάσεις του ΟΑΣΘ – Γιατί «έπεσε»
Οι πινακίδες στις «έξυπνες» στάσεις δεν παρέχουν ενημέρωση για τους χρόνους άφιξης των λεωφορείων – Η ανακοίνωση του οργανισμού
Θεσσαλονίκη: Εκτός λειτουργίας η τηλεματική στις στάσεις του ΟΑΣΘ – Γιατί «έπεσε»
Πάμε Στοίχημα: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με ακραίο Bet Builder στο 5.02
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται την Παρασκευή (05/06) με δυνατό παιχνίδι που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους φίλους του μπάσκετ και του...
Πάμε Στοίχημα: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με ακραίο Bet Builder στο 5.02
Χρυσοχοΐδης: Θα συνεχιστεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο για να καλυφθούν τα κενά
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιθεώρησε τμήμα του έργου στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου Έβρου
Χρυσοχοΐδης: Θα συνεχιστεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο για να καλυφθούν τα κενά