Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο «κόκκινο» αύριο για κίνδυνο πυρκαγιάς τέσσερις περιοχές (ΧΑΡΤΗΣ)

Υψηλή επικινδυνότητα για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο Κυριακή σε Αττική, Κρήτη, Κύθηρα, Εύβοια, Λακωνία και περιοχές του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

xartis-pyrkagia.jpg

Ειδικότερα:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

   – Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

   – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας – πλην νήσου Σκύρου)

   – Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)

   – Περιφέρεια Κρήτης

   – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

   Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

   – Περιφέρεια Πελοποννήσου

   – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

   – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

   – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

   – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου)

   – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Συστάσεις

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο του μετάλλου έπειτα από χρόνια
Προβλέπει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και ημερομίσθια σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, σε δύο φάσεις (1/7/2025 και 1/1/2026), που συνολικά...
Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο του μετάλλου έπειτα από χρόνια
Ευρωπαϊκό Νέων Κ23: Χρυσό μετάλλιο με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
19χρονη Ηρακλειώτισσα κυριάρχησε στην κούρσα των 1.500μ. ελεύθερο από την αρχή ως το τέλος και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης
Ευρωπαϊκό Νέων Κ23: Χρυσό μετάλλιο με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη