Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καίει ακόμη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Τοξικό νέφος πάνω από την πόλη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε εταιρεία ανακύκλωσης στην περιοχή της Αμφιτρίτης - Εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, στις 19:00, σε εταιρεία ανακύκλωσης στην περιοχή της Αμφιτρίτης στην Αλεξανδρούπολη. Από την πρώτη στιγμή σχηματίστηκε πυκνό, μαύρο, τοξικό νέφος, το οποίο εξαπλώθηκε στον ουρανό, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 με οδηγίες για κλειστά παράθυρα και πόρτες και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Στην περιοχή παραμένουν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ χθες συνέδραμαν και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Το θετικό είναι ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που συμβάλλει στον περιορισμό της πυρκαγιάς, με την Πυροσβεστική να εκτιμά ότι σήμερα δεν θα χρειαστούν νέες ρίψεις από αέρος. Λεωφορείο του δήμου παραμένει στην περιοχή από χθες, σε ετοιμότητα για πιθανή απομάκρυνση κατοίκων, κυρίως όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω του νέφους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι, βάσει των μέχρι στιγμής μετρήσεων, τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας είναι εντός των επιτρεπτών ορίων, ωστόσο πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις επιπτώσεις θα υπάρχει μέσα στη μέρα.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα