Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόκειται για τις χρονιές 2019 και 2020

Ποινές από 6 έως 40 μήνες φυλάκιση, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και στους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον νομό Φθιώτιδας τη διετία 2019-2020.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ενόχους τους κατηγορουμένους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς τους» είπε η πρόεδρος.

Το δικαστήριο σε 4 εκ των 13 κατηγορούμενων αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Παράλληλα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση αποφάσισε τη διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αλλά και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες κατηγορούμενων και μαρτύρων για αδικήματα όπως της ψευδούς κατάθεσης, της ηθικής αυτουργία στην προηγούμενη πράξη και της ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο 12 από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν αποκομίσει συνολικά παράνομα οφέλη άνω των 440.000 ευρώ, με τις επιδοτήσεις που ελάμβανε ο καθένας να κυμαίνονται από 13.000 έως και 91.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η ευρωπαία εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις ουδέποτε μισθώθηκαν ή αξιοποιήθηκαν από τους κατηγορουμένους, ενώ στράφηκε και σε βάρος των μελών του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν έκαναν επιτόπιους ελέγχους.

«Αυτό οδήγησε στο φαινόμενο να μη γίνεται κανένας πραγματικός έλεγχος, παρά τις ενδείξεις παραποιήσεως και απάτης κι αυτός είναι ένας λόγος που ελέγχεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το γραφείο μας.

Όλα αυτά τα χρήματα τα στερήθηκε κάποιος που πραγματικά έχει γεωργική δραστηριότητα και παλεύει να προβεί στις καλλιέργειες του. Έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε ανεξαρτήτως εγκυκλίων να μεταβεί στο σημείο και να δει αν υπάρχει πραγματικά η δηλωθείσα δραστηριότητα. Εκεί θα έβλεπαν ότι υπήρχαν ζώα, ο βοσκότοπος ήταν παραγωγικός στην πραγματικότητα», είχε τονίσει στην αγόρευσή της.

Πηγή: cnn.gr 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ