Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του μεσίτη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας από το Τριμελές Εφετείο Αναστολών

Το Τριμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε κατά πλειοψηφία την 3η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του καταδικασθέντα μεσίτη για το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβρη του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, με συνέπεια να παραμένει στις φυλακές.

Το Τριμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχει ανήκεστη βλάβη.

Ο Γιάννης Γλύκας, συνήγορος του μεσίτη έκανε λόγο για μια «ιδιότυπη ομηρία» και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του «είναι ένας άνθρωπος που έχει αδικηθεί» και «έχει καταστραφεί ο ίδιος και η οικογένεια του γιατί πήγε να βοηθήσει ένα γείτονα του». Ο ίδιος ο καταδικασθείς ανέφερε ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή, είναι αθώος και αμέσως μετά ξέσπασε σε κλάματα.

Τι κατέθεσε ο ξάδερφός του

Υπέρ του μεσίτη κατέθεσε ξάδελφος του, ο οποίος αναφερόμενος σε προβλήματα υγείας μελών της οικογένειάς τους τόνισε ότι η αποφυλάκιση του ξαδέλφου του είναι απαραίτητη αφού μόνο εκείνος μπορεί να βοηθήσει τους συγγενείς του και παράλληλα τον χαρακτήρισε αθώο.

Ακόμα, ο ξάδελφος, αφού επισήμανε ότι ο μεσίτης είναι «συνώνυμο του αλτρουιστή», τόνισε ενώπιον των δικαστών:

«Πόσο να αντέξει μια μάνα που το ένα της παιδί είναι αθώο και είναι στη φυλακή και το άλλο με καρκίνο» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως «έχει μείνει πετσί και κόκκαλο. Ήταν 125 κιλά κοιτάξτε πως έχει καταντήσει. Για μας ήταν πυλώνας στο σόι μας. Γιατί; Μου σηκώνεται η τρίχα».

Καταδικάστηκε για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Ο μεσίτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον Ιούλιο του 2024 για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και μάλιστα ομόφωνα από το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 11 μήνες.

Συνολικά ο μεσίτης μέχρι τώρα έχει εκτίσει 13 μήνες, καθώς πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών τον Μάιο του 2022, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την απόφαση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Πηγή: protothema.gr 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις