Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ισόβια κάθειρξη στον δράστη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον δράστη της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέα Βασιλικής Δημοπούλου, αρνήθηκαν ότι ο δράστης έχει μειωμένο καταλογισμό όταν κατάφερε τις πέντε μαχαιριές σε βάρος της 28χρονης έξω από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 40χρονος είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ποινής, με δεδομένο ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει δηλώσει από την αρχή πως δεν θα αιτηθεί αναγνώριση ελαφρυντικών, ήταν μονόδρομος για την ποινή των ισοβίων για την δολοφονία.

Έτσι σχεδόν λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ενοχής και την πρόταση της εισαγγελέα επί της ποινής, το δικαστήριο ανακοίνωσε στον κατηγορούμενο ότι επιβάλει ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα. Επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 1.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια της αναμονής για την ανακοίνωση της ποινής ο πατέρας της Κυριακής ρωτούσε τον κατηγορούμενο να του πει τι του έκανε η Κυριακή και την σκότωσε. «Ή μάλλον τι δεν σου έκανε. Πες μας, δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία..» του έλεγε. Κοιτώντας έντονα τον κατηγορούμενο ο πατέρας του θύματος, έβαζε δυνατά στο κινητό την φωνή της Κυριακής στην συγκλονιστική συνομιλία της με την Άμεση Δράση, λίγα δευτερόλεπτα πριν δεχθεί την θανατηφόρα επίθεση, όταν ο τηλεφωνητής της είπε «τα περιπολικά δεν είναι ταξί κυρία μου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί