Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν 1.605 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 637 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων περισσότερες από 200 αφορούσαν παραβίαση των ορίων ταχύτητας.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Στο πλαίσιο του ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι από χθες το απόγευμα (2 Αυγούστου 2025) έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (3 Αυγούστου 2025) σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 1.605 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 637 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ως εξής:
- 209 για παραβίαση ορίου ταχύτητας,
- 47 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους,
- 23 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
- 11 για αντικανονικό προσπέρασμα ή αντικανονικούς ελιγμούς,
- 10 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και
- 337 για λοιπές παραβάσεις.
Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
- Τροχαίο με εκτροπή ΙΧ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες - Πού έγινε
- Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες – Σκέψεις για μπλόκο στη Μουδανιών
- Χάθηκε περιπατητής στη Σαμοθράκη – Επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Πόθεν έσχες: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι υπόχρεοι, πώς γίνεται η διαδικασία
