Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πύρινη κόλαση στη Κερατέα: Καίγονται σπίτια - Μάχη με τη φωτιά

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι φλόγες έχουν τυλίξει σπίτια στις φλόγες - «Μεγάλος αντίπαλος» ο άνεμος

Διάσπαρτες είναι οι πύρινες εστίες στην Κερατέα Αττικής στον Δήμο Λαυρεωτικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της Κερατέας διπλασιάστηκαν, αλλά ο άνεμος είναι «μεγάλος αντίπαλος». Η πυροσβεστική κάνει λόγο για ανέμους και 8 Μποφόρ. Οι φλόγες σε ορισμένα σημεία έχουν τυλίξει σπίτια στις φλόγες. 

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για τη φωτιά στην Κερατέα. Οι κάτοικοι σε Μαλιαστέκα,ΑγίασμαΧαρβάλου, Δροσιά και Δημολάκι έλαβαν μήνυμα για εκκένωση προς Ανάβυσσο, ενώ εκείνοι που βρίσκονται στη Συντερίνα να απομακρυνθούν προς Λαύριο.

Επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 44 οχήματα και πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων, ενώ για τον συντονισμό τους έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος». Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε εικόνες από το INTIME:

fotia-keratea.jpg
fotia-keratea_2.jpg
fotia-keratea_4.jpg
fotia-keratea_3.jpg

Υπάρχουν εκτιμήσεις για τέσσερις δυναμικές εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στους οικισμούς Μανούτσο, Μητροπήσι και Σάκκα. 

Στην Κερατέα λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κερατέας - Αναβύσσου. Οι κάτοικοι των περιοχών Δροσιά και Χάρβαλο της Ανατολικής Αττικής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να εκκενώσουν προς Ανάβυσσο

Δείτε βίντεο:

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ